WK U17: Marokko geeft Algerije geen enkele kans

18 mei 2024 - 15:00 - Sport

©

Het Marokkaanse U17-vrouwenelftal heeft zich met twee overtuigende overwinningen op Algerije, geplaatst voor de laatste ronde van de WK-kwalificatie. Na een 4-0 zege in de heenwedstrijd in Berkane wonnen de Atlas Leeuwinnen ook de returnwedstrijd in Algiers met dezelfde score (4-0).

Chaimae Boughazi opende al in de 6e minuut de score voor Marokko, waarna er geen twijfel meer was over de winnaar. Lina Mokhtar Jamai scoorde twee keer (62e, 79e) en Dina Nassira Haizoun tekende in de 76e minuut voor de eindstand.

Door deze overwinning gaat Marokko door naar de laatste ronde van de kwalificatie, waar ze Zambia zullen treffen. De wedstrijd, die in juni gespeeld wordt, is de laatste die de Atlas Leeuwinnen moeten winnen om zich te plaatsen voor het WK U17 in de Dominicaanse Republiek, dat van 16 oktober tot 3 november 2024 plaatsvindt.

Opvallend detail: geen enkele Algerijnse zender heeft de wedstrijd tussen beide teams uitgezonden, zoals aanvankelijk was aangekondigd.