Zoeken

Atlas Leeuwen: Walid Regragui krijgt carte blanche

20 oktober 2022 - 17:00 - Sport

©

Op enkele weken van de aanvang van het WK in Qatar maakt de nieuwe coach van de Atlas Leeuwen, Walid Regragui, zich geen zorgen over het management van de nationale ploeg. Hij kreeg van de leiding carte blanche voor zijn missie.

In een interview op 2M haalde Regragui verschillende onderwerpen aan met betrekking tot zijn werk en de voorbereidingen voor de deelname van het Marokkaans elftal aan het WK. Zo vertelde de bondscoach dat hij zeer goede betrekkingen heeft met de voetbalbond FRMF en dat de verwachtingen van de leiding aansluiten bij zijn tactische aanpak. "Toen ik mijn contract tekende, kreeg ik carte blanch om al mijn taak uit te oefenen zonder inmenging van wie dan ook," zei hij.

Lees ook: WK-2022: Marokko onderhandelt nieuwe oefenduels

Met betrekking tot de samenstelling van de selectie voor het WK, zei Walid Regragui dat de hij zelf verantwoordelijk is voor de keuze van alle namen op de lijst. "Als een speler deelneemt is dat mijn keuze en als een andere speler wordt uitgesloten is dat ook mijn beslissing", zei de bondscoach daarover.

Regragui kondigde aan dat de selectie tussen 10 en 15 dagen voor het begin van het wereldkampioenschap wordt bekendgemaakt, met de opmerking dat 60% van de namen al vaststaan, en dat er over de rest in de komende dagen een beslissing genomen zal worden. Hij kondigde ook aan dat er voor de aanvang van het WK nog een vriendschappelijke wedstrijd gepland staat.

Lees ook: Bondscoach Marokko onthult spelerslijst met Ziyech

Gevraagd naar de efficiëntie van de aanvallende lijn van het Marokkaanse nationale team, bagatelliseerde Regragui de kwestie door te zeggen dat "iedereen zegt dat er een probleem is met de aanvallers in het nationale team, en toch scoorden we tegen Chili, en daarvoor ook met Halilhodzic. Ik denk niet dat de aanval alles bepaald".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team