Zoeken

Ex-minister Marokko voor de rechter wegens corruptie

20 februari 2024 - 11:00 - Marokko

©

De voormalige minister Mohamed Moubdii, die momenteel in de gevangenis zit, zal binnenkort naar verwachting opnieuw voor de rechter verschijnen. Hij wordt verdacht van corruptie en malversaties tijdens zijn bewind als burgemeester van de gemeente Fkih Ben Salah.

De onderzoeksrechter van het Hof van Beroep in Casablanca heeft het dossier van Moubdii afgerond, zo melden bronnen dicht bij het onderzoek aan Hespress. Moubdii wordt beschuldigd van "verduistering van overheidsgelden, machtsmisbruik, corruptie en vervalsing van officiële, commerciële en administratieve documenten". Hij is al verschillende keren verhoord.

Lees ook: Voormalige Marokkaanse minister berecht voor financiële misdrijven

Uit de verhoren zijn de verdenkingen van corruptie tijdens zijn bewind als burgemeester bevestigd. Het zou gaan om malversaties bij de besteding van overheidsgelden, aanbestedingen, overfacturering en betaling van facturen voor niet-uitgevoerde werkzaamheden in het kader van stedelijke ontwikkelingsprojecten.

De verdenkingen tegen Moubdii kwamen aan het licht na een klacht van de Casablanca-Settat afdeling van de Marokkaanse Vereniging voor de Bescherming van de Openbare Financiën. De vereniging beschuldigt hem van verduistering van overheidsgelden, onrechtmatige verrijking en schending van de aanbestedingswet.

Lees ook: Ex-minister Mohamed Moubdii blijft in de gevangenis

De komende dagen zal worden besloten of Moubdii berecht wordt. De procureur-generaal van het Hof van Beroep kan besluiten om het dossier te seponeren, de verdere onderzoeksfase in te gaan of Moubdii voor de rechtbank te brengen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team