Zoeken

Gearresteerde pro-Daesh extremisten planden aanslag in Marokko

29 januari 2022 - 12:20 - Marokko

©

De twee aanhangers van Daesh die woensdag in Benguerir en Rhamna werden gearresteerd, waren van plan een aanslag in Marokko te plegen.

De twee 23-jarige verdachten die door het Centraal Bureau voor gerechtelijke onderzoeken (BCIJ) zijn gearresteerd, hebben volgens het dagblad Assabah criminele handelingen tegen financiële en bankinstellingen verheerlijkt en hun criminele inkomsten voor de financiering van hun terroristische plannen gerechtvaardigd.

Lees ook: Marokko: nieuwe aanhoudingen wegens terrorisme

Beiden verdachten hadden banden met een cel van de terreurorganisatie Daesh en verheerlijkten terrorisme en gewelddadig extremisme in het kader van het nieuwe jihadisme. Zij begonnen extremistische publicaties te verspreiden om te rekruteren, rechtstreeks of via het internet, aldus het blad.

Lees ook: Amerika hielp Marokko bij ontmanteling terreurcel Oujda

De verdachten zijn in hechtenis genomen voor onderzoek en onder toezicht van de procureur geplaatst, om na te gaan of zij banden hebben met regionale en internationale terroristische organisaties en om te onderzoeken in welke mate hun destructieve plannen tegen de veiligheid van het koninkrijk en van zijn burgers gericht waren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team