Zoeken

Anwar El Ghazi en Mainz in juridisch conflict verwikkeld

11 januari 2024 - 13:00 - Sport

©

Anwar El Ghazi en zijn voormalige club FSV Mainz 05 zijn er tijdens een bemiddelingszitting in Mainz niet in geslaagd om tot een schikking te komen in het conflict over zijn ontslag eind vorig jaar.

De Nederlandse voetballer van Marokkaanse afkomst was zelf niet aanwezig bij de zitting. De partijen zullen elkaar pas op 19 juni weer ontmoeten in de rechtbank.

Lees ook: Anwar El Ghazi sleept club voor de rechter na ontslag op steun Palestina

De Duitse club beëindigde begin november het contract van El Ghazi, nadat de speler meerdere keren via sociale media zijn steun had betuigd aan de Palestijnen tijdens het conflict tussen Israël en Hamas. El Ghazi, die eerder voor clubs als Ajax en PSV speelde, had in september een contract getekend bij Mainz, maar kwam slechts tot 51 speelminuten verdeeld over drie wedstrijden.

Volgens zijn advocaat mist El Ghazi door het ontslag een inkomen van 150.000 euro per maand. Mainz beweert daarentegen dat ze meer dan een half miljoen euro van El Ghazi willen terugzien vanwege de overtredingen die hij zou hebben begaan. Mainz 05 werd in 1905 mede opgericht door Eugen Salomon, een Duitser van Joodse afkomst en de eerste voorzitter van de club.

El Ghazi werd op 3 november ontslagen door Mainz, maar bleef bij zijn uitlatingen op Instagram. "Altijd staan voor wat juist is, zelfs als dat betekent dat je alleen moet staan. Het verlies van mijn inkomen is niets vergeleken met de hel die wordt losgelaten op de onschuldige en kwetsbare mensen in Gaza. Stop het moorden!", reageerde El Ghazi op Instagram, waar hij 900.000 volgers heeft.

Lees ook: Geen excuses na steun aan Palestina: Anwar El Ghazi verlaat Bundesliga

"Mijn standpunt blijft hetzelfde. Ik ben tegen oorlog en geweld, tegen het doden van onschuldige burgers, tegen discriminatie, tegen islamofobie, tegen antisemitisme, tegen genocide, tegen apartheid, tegen bezetting en tegen onderdrukking. Ik heb geen spijt van mijn standpunt en neem geen afstand van wat ik heb gezegd. (...) Het kan nooit gerechtvaardigd worden dat er meer dan 3500 kinderen zijn gedood in Gaza de afgelopen drie weken. Hoe kunnen we als mensen zwijgen als er volgens ‘Save the Childen’ elke tien minuten een kind wordt gedood? Dat zijn negen kinderen in de tijd dat ik een wedstrijd speel. En dat getal loopt elke dag verder op. Ik en de rest van de wereld mogen daar niet over zwijgen. We moeten de mensen oproepen om een einde te maken aan het moorden in Gaza.", aldus de aanvaller.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team