Zoeken

Antwerpse schepen onder vuur na noemen collega "Mocroschepen"

14 februari 2024 - 19:00 - Wereld

©

De Antwerpse schepen Tom Meeuws ligt onder vuur nadat hij schepen Nabilla Ait Daoud omschreef als "de mocroschepen". Ait Daoud is zwaar verbouwereerd door de uitspraak, die volgens haar getuigt van racisme.

Uit verschillende bronnen blijkt dat Meeuws, die intussen zijn ontslag heeft ingediend, vaker met racistische taal uithaalt. Zo zou hij schepen Beels "ons bruin" noemen en schepen Bachar "onze Marokkaan".

Lees ook: Hafsa El-Bazioui eerste Belgische schepen met hoofddoek

Enkele maanden geleden schokte Meeuws al door tijdens een speech op een een receptie te klagen over het feit dat er te weinig Palestijnse vluchtelingen aan het werk waren, “hoewel ze in hun land toch goed zijn in het bouwen van tunnels.”

De uitspraken van Meeuws komen hem nu duur te staan. Vooruit-voorzitter Sascha Luyckx heeft hem samen met Beels en Bachar hard op de vingers getikt. "Als dit allemaal klopt, dan is dit ontoelaatbaar", aldus Luyckx.

Lees ook: Brusselse schepen Sihame Haddioui slachtoffer seksueel geweld

Meeuws zelf ontkent de feiten en beweert dat zijn beslissing om te stoppen met politiek niets te maken heeft met de racistische uitspraken. Hij zegt "het moe te zijn" en dat hij "niet meer kan leven met de manier waarop de N-VA politiek voert in Antwerpen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team