Zoeken

Belgisch Marokkaanse Ayah steunt Palestijnen met expo

3 maart 2024 - 07:00 - Wereld

©

Ayah Elbelisy toont van 3 tot 16 maart haar foto’s in Antwerpen. De expo ’Al Farha’, wat ’vreugde’ betekent in het Arabisch, toont beelden die Ayah tijdens reizen naar haar roots in Egypte en Marokko maakte. De opbrengst gaat integraal naar Palestijnse kinderen.

De foto’s stralen een onbevangen kinderlijke blijdschap uit. "Hoewel ze vaak veel bescheidener leven dan wij, zijn ze toch steeds gelukkig. Ze hebben het daar veel beter begrepen dan in de Westerse wereld", zegt de 21-jarige artieste.

Lees ook: Mina Abouzahra toont Marokkaans handwerk met Nederlands design

De ontvangst van Ayah en haar camera was in beide landen verschillend. "De kinderen in Marokko waren iets terughoudender, terwijl de kinderen in Egypte meteen poseerden voor een foto en vroegen of ze dan bekend gingen worden", vertelt Ayah aan GVA.

De ellende in Palestina hield Ayah tijdens haar reis bezig. "De kinderen daar kennen nu allesbehalve vreugde", zegt ze. Daarom schenkt ze de opbrengst van haar foto’s aan het Palestijns Relief Fonds. De expo is gratis te bezoeken, maar de foto’s zijn te koop.

Lees ook: Nederland: kunst uit Marokko in het Cobra Museum

Ayah is trots op haar eerste tentoonstelling, die ze volledig zelf organiseerde. "Toen ik tegen mijn ouders zei dat ik met fotografie wou beginnen, waren ze sceptisch omdat er toch minder jobzekerheid is bij een kunstzinnige beroep. Nu helpen ze volop mee en zijn ze echt trots op mijn werk."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team