Zoeken

Ekram Sarrokh: van boksen tot politiek

6 december 2023 - 12:00 - Wereld

©

Ekram Sarrokh, bokstrainer en opvoedster met een Marokkaanse moeder, betreedt nu ook het politieke toneel in België. Als moslimvrouw stelt ze zich kandidaat in de komende verkiezingen met het doel haar strijd voor de empowerment van vrouwen te versterken.

Haar carrièreswitch naar de politiek kwam onverwacht. Het keerpunt voor Sarrokh was een toevallige ontmoeting op de markt met schepen Astrid De Bruycker van Gent. De Bruycker, die Sarrokh al volgde op Instagram onder de naam ‘coachkillah’, was onder de indruk van haar inzet voor vrouwenemancipatie. Sarrokh verschijnt nu als onafhankelijke kandidaat op de 11ᵉ plaats van de lijst "Voor Gent".

Lees ook: Youssef Badr: van marktverkoper tot rechter

Geboren uit een Marokkaanse moeder, groeide Sarrokh op in Gent en woont nu in Gentbrugge. Ze trouwde op 25-jarige leeftijd en richtte samen met haar man de sportschool "The Academy Ghent" op. Daarnaast werkt ze als opvoedster aan het Atheneum van Merelbeke. Als bokstrainer maakt ze van de empowerment van vrouwen haar prioriteit. "Ik wil hen empoweren. Ik vind het belangrijk om er te staan als vrouw. Als er mensen zijn die zichzelf in mij herkennen, is dat mooi meegenomen. Het is wat taboe om er als vrouw als een hulk uit te zien, maar dat wil ik doorbreken", zegt ze aan Het Nieuwsblad.

Als opvoedster geeft ze jongeren uit moeilijke gezinssituaties een steuntjes in de rug. "Ik gebruik sport om leerlingen te ontlasten van hun zorgen. Ze staan daarvoor open en dat creëert een vertrouwensband. Mijn eigen thuissituatie was niet ideaal en dat heeft mijn gevoel om anderen te willen helpen, alleen maar versterkt. Ik sta daardoor sterker in het leven."

Lees ook: Overvechtse Adam: olympische dromen en kinderen met beperking helpen

Nu wil Sarrokh zich volledig wijden aan de politiek. "Mijn man en ik vullen onze dagen met motiveren en sporten. Maar ik wil tijd maken voor de politiek. Ik wil all-in gaan en zal campagnevoeren. Ik heb hier lang naar uitgekeken."

Bladna.nl