Zoeken

Antony Blinken ontmoet prins van Abu Dhabi in Marokko

26 maart 2022 - 20:20 - Wereld

©

Als onderdeel van zijn reis, die loopt van 26 tot 30 maart, zal de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken Israël, Palestina, Marokko en Algerije bezoeken.

Voor de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken zijn Israël en Palestina de eerste twee stopplaatsen op deze reis. Antony Blinken zal daar ontmoetingen hebben met hooggeplaatste vertegenwoordigers van beide landen.

Lees ook: Blinken organiseert ontmoeting tussen Israël en Arabische landen waaronder Marokko

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken zal vervolgens naar Marokko reizen, waar hij een ontmoeting zal hebben met hoge regeringsfunctionarissen van het koninkrijk. Het onderwerp van de uitwisseling is de normalisatie-overeenkomst met Israël zijn.

"Tijdens zijn verblijf in Rabat zal de minister ook een ontmoeting hebben met de kroonprins van Abu Dhabi, sjeik Mohammed bin Zayed Al Nahyan, om regionale veiligheidskwesties en internationale ontwikkelingen te bespreken," aldus Ned Price, woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. De gedachtewisseling tussen de twee verantwoordelijken zal ook gaan over Iran, Jemen, Syrië, de wereldwijde energiemarkten en Ethiopië, voegde VS-assistent-staatssecretaris voor het Midden-Oosten Yael Lampert daaraan toe.

Lees ook: Verenigde Staten steunen Sahara-autonomieplan van Marokko

Algerije is de laatste halte op de reis van Antony Blinken. Met de Algerijnse president Abdelmadjid Tebboune en zijn minister van Buitenlandse Zaken Ramtane Lamamra zal hij spreken over regionale veiligheid en handelsbetrekkingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team