Zoeken

Hamas hekelt deelname Marokko aan Arabische top in de Negev

29 maart 2022 - 18:20 - Wereld

©

De Palestijnse Hamas-beweging heeft een reactie gegeven op een topconferentie in de Negev, in het zuiden van Israël, waarop de ministers van Buitenlandse Zaken van Israël, de Arabische Emiraten, Bahrein, Marokko, Egypte en de Verenigde Staten aanwezig waren.

De historische top in de Negev lokt gemengde gevoelens uit bij de Hamas. Hazem Qassem, woordvoerder van de Hamas in de Gazastrook, zei in een persverklaring dat zijn beweging "elke vorm van normalisering van de betrekkingen met Israël verwerpt" en dat een dergelijke ontmoeting alleen maar zou dienen om "de voortdurende agressie van de Joodse staat tegen de Palestijnen en hun land verder te zetten".

Lees ook: Vertegenwoordigers Tsahal bezoeken Marokko

Hij riep de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein, Marokko en Soedan, die normalisatieovereenkomsten met Israël hebben ondertekend, op deze te herzien in het licht van de belangen van hun eigen volk en om "hun historische verantwoordelijkheid voor de bescherming van Jeruzalem en Palestina te vervullen".

Lees ook: Vertegenwoordigers Tsahal bezoeken Marokko

De ministers van Buitenlandse Zaken van Bahrein, de Verenigde Arabische Emiraten, Marokko, Egypte en de Verenigde Staten zijn zondag afgereisd naar Israël om in de Negev-woestijn een regionale topbijeenkomst bij te wonen met hun Israëlische ambtgenoot Yair Lapid. Samen zullen zij de regionale vraagstukken en de dreiging van Iran voor de regio bespreken.

Bladna.nl