Zoeken

Anderlecht strikt Marokkaans wonderkind Ilyes Bennane

2 mei 2024 - 12:00 - Sport

©

De 13-jarige Ilyes Bennane, beschouwd als een van de grootste voetbaltalenten van België en Marokko, stapt over van de jeugd van KRC Genk naar RSC Anderlecht. De wissel van de jonge middenvelder ging gepaard met wat tumult, met verschillende versies over de reden van zijn vertrek bij Genk.

Volgens Bennane’s naasten ontstond er discussie over de leeftijdscategorie waarin hij zou spelen. Zijn vader wilde niet dat hij twee leeftijdscategorieën hoger zou voetballen vanwege het fysieke verschil. Anderzijds zijn er geruchten over buitensporige eisen van de familie Bennane.

Lees ook: Ilyes Bennane kiest voor Marokko, België telleurgesteld

Anderlecht ontkent deze geruchten en benadrukt dat Ilyes Bennane, jongste Belgische international ooit, geen voorkeursbehandeling krijgt. De club overschrijdt geen grenzen meer voor talenten en gaat enkel akkoord als er realistische afspraken zijn.

Lees ook: Ilyes Bennane schittert in video van broer Yassine

Ilyes Bennane, die in februari de jongste Belgische international ooit werd, verliet Genk een maand geleden al. Hij hield zijn conditie op peil met individuele trainingen en mag nu meetrainen met de Anderlecht-jeugd. Vanaf volgend seizoen speelt hij officieel voor de Belgische club.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team