Zoeken

Genk stapt naar politie na racistische aanval op Zakaria El Ouahdi

22 april 2024 - 23:00 - Sport

©

Zakaria El Ouahdi, de Marokkaanse rechtsback van KRC Genk, is het slachtoffer geworden van racistische beledigingen op sociale media na de wedstrijd tegen Anderlecht afgelopen weekend. De club heeft besloten om aangifte te doen.

"Na de wedstrijd tegen Anderlecht, waarin Zakaria El Ouahdi opnieuw de Genkse supportersharten veroverde, is de jonge Marokkaan online het slachtoffer geworden van racisme. Via sociale media kreeg hij verschillende verwensingen over zich heen," meldt de club op zijn website.

Lees ook: Zakaria El Ouahdi is de "chouchou" van Molenbeekse supporters

"Racisme en hate speech zijn absoluut not done en moeten we keihard veroordelen", reageert algemeen directeur Erik Gerits. Zondag kondigde hij aan dat de club aangifte ging doen. "KRC Genk zal een klacht indienen bij de politie en hoopt dat de daders snel worden gevat. We zullen deze wansmakelijke fenomenen blijven aankaarten en onder de aandacht brengen zolang ze voorvallen."

Lees ook: Afrika Cup: Marokko verslaat Ghana, "Belgische" spelers schitteren (spelersanalyse)

El Ouahdi werd geboren op 31 december 2001 in Hoboken (België) uit Marokkaanse ouders. Hij heeft de dubbele nationaliteit, Marokkaans en Belgisch. Hij kwam in september over van RWDM. De 22-jarige speler belandde in de Genkse basiself na het vertrek van Daniel Munoz naar Crystal Palace in januari. Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de prestaties van zijn club. In 2023 debuteerde hij ook voor het Marokkaanse Olympisch elftal.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team