Zoeken

Ilyes Bennane schittert in video van broer Yassine

6 april 2024 - 13:00 - Sport

©

Yassin Bennane, de 22-jarige broer van voetbalwonderkind Ilyes Bennane, heeft een video gemaakt om de prestaties van zijn jongere broer met de Belgische U15 en de Marokkaanse Atlas Welpen vast te leggen.

Ilyes verraste vriend en vijand door te kiezen voor Marokko in plaats van België. Na zijn keuze verliet hij ook KRC Genk. In Marokko speelde hij twee sterke wedstrijden met de U15 tegen Zambia. Yassine besloot deze momenten vast te leggen in een 12 minuten durende video op YouTube.

Lees ook: Marokkaans wonderkind Ilyes Bennane verlaat gedwongen club

"Met alles wat er rond hem gebeurt, wilde ik onze kant van het verhaal belichten," legt Yassine uit aan La Dernière Heure. "We hebben het over een jongen van 13 jaar die wordt opgeroepen voor het nationale U15-team. De laatste tijd hebben we veel geruchten gehoord. Wat sommige mensen hebben gezegd, is een beetje bizar. Maar wij weten hoe het echt zit."

Yassine reisde met Ilyes mee naar Marokko. "Ik was geblesseerd en kon dus niet spelen. En op school had ik vakantie, dus het was de perfecte gelegenheid om hem te vergezellen. Eerlijk gezegd wist ik niet wat ik me moest verwachten," vertelt hij. "Toen hij werd opgeroepen voor België, kon ik niet meegaan, maar nu kon ik dat wel en het was een prachtige ervaring."

De video toont het talent van Ilyes. In de twee wedstrijden tegen Zambia maakte hij indruk. Hij scoorde een penalty in de eerste wedstrijd en een velddoelpunt in de tweede.

Lees ook: Ilyes Bennane kiest voor Marokko, België telleurgesteld

"Ik heb genoten van het maken van de video. De reacties zijn positief, zowel vanuit België als vanuit Marokko. Als ik de kans krijg om verder te gaan en mijn broertje het leuk vindt, zal ik zeker nog meer video’s maken," aldus Yassin. De video heeft al meer dan 30.000 views. Yassine denkt al na over nieuwe video’s: "Ik dacht aan een Q&A met Ilyes, dat kan interessant zijn. En we kunnen hem ook volgen naar zijn nieuwe club na Genk (die veel voor hem heeft gedaan)."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team