Zoeken

Amir Bachrouri nieuwe voorzitter Vlaamse Jeugdraad in België

31 januari 2021 - 11:20 - Wereld

©

De Marokkaans-Belgische Amir Bachrouri is verkozen tot nieuwe voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad. Daar gaat de 18-jarige rechtenstudent de drie volgende jaren de stem van 2,7 miljoen kinderen en jongeren vertegenwoordigen bij de Vlaamse regering.

Amir Bachrouri werd verkozen als één van de zestien nieuwe adviseurs tijdens de verkiezingen van de Vlaamse Jeugdraad afgelopen november. Hij is het jongste lid van de raad, maar is vanwege zijn ervaring niet te onderschatten. De Vlaamse Jeugdraad zal zich de komende drie jaar focussen op klimaat, gelijke kansen en mentaal welzijn. En Amir is enthousiast en vastberaden om er stevig in te vliegen: "We willen de stem van de jeugd versterken en ervoor zorgen dat jongeren perspectief krijgen, dat we ook gehoord worden."

Maar het meest prangende thema is momenteel de impact van de coronacrisis op jongeren. Bij jeugdhuis Den Eglantier in Berchem, waar Amir zich inzet als vrijwilliger, ziet hij dat veel jongeren het momenteel heel moeilijk hebben. Ze missen ruimte om zich uit te leven, maar vooral ook hun vrienden. Ook hun mentaal welzijn gaat achteruit. Veel jongeren zien het afstandsonderwijs niet meer zitten waardoor er ook steeds meer schooluitval is.

Daarom dringt Bachrouri vooral aan om werk te maken van een duurzaam toekomstperspectief. Jongeren zullen pas helemaal op het einde, of misschien zelfs niet aan bod komen in de vaccinatiestrategie. Daarom vindt hij dat jongeren op de eerste rij mogen staan als het over versoepelingen gaat. "Vanaf het moment dat mensen massaal gevaccineerd gaan worden en er mogelijkheden zijn tot versoepelingen, denk ik dat die versoepelingen het eerst moeten doorgevoerd worden voor jongeren. Je moet ze hoop en perspectief geven om zo snel mogelijk hun gewone leven weer op te pikken", zegt hij in de Afspraak.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team