Zoeken

Hassan haalt 1,5 miljoen op om jongeren financieel zelfstandig te maken

2 februari 2021 - 19:40 - Wereld

©

De 21-jarige ondernemer Hassan Al Hilou wil met zijn project vzw Capital Brussels, de Brusselse jeugd op weg helpen naar de arbeidsmarkt of naar ondernemerschap. Een pand aan de metrohalte IJzer wordt momenteel ingericht om jongeren en scholen te ontvangen en in een digitale, interactieve omgeving te tonen welke mogelijkheden er zijn op de arbeidsmarkt voor hen. Al Hilou haalde 1,5 miljoen euro op bij onder andere Sofina, Coca-Cola, Colruyt, Janssen Pharmaceutica en de Vlaamse regering.

In een indrukwekkend gebouw dichtbij metrohalte IJzer, dat Al Hilou in bruikleen krijgt van de Boël-holding Sofina, komt er na de coronacrisis een jongerenhub met een verscheidenheid aan voorzieningen, projecten en trajecten om hun talenten te ontwikkelen. Het uiteindelijke doel is om Brusselse jongeren financieel zelfstandig te maken. "Dit wordt een locatie waar jongeren zich kunnen herbronnen en in contact kunnen komen met ondernemers en het Brusselse middenveld", zegt Al Hilou in De Tijd.

Er komt een VR-omgeving, waarin jongeren kennismaken met 20 bedrijfstakken. Daarnaast komt er ook een incubator, een plaats waar jongeren workshops volgen, hun eigen bedrijf kunnen lanceren of samenwerken met sociaal-innovatieve organisaties. Capital Brussels legt ook een link naar de bedrijfswereld en naar het Brusselse jeugdwerk. "Het aanbod is te versnipperd. In Brussel hebben we fantastische vzw’s. Die moeten we onder één dak kunnen brengen, zodat jongeren en ondernemingen een centraal aanspreekpunt hebben. Zo willen we een pad creëren in de jungle die Brussel is," zegt Al Hilou.

Voor het project werd 1,5 miljoen opgehaald, 300.000 euro komt van de Vlaams minister voor Jeugd en Brussel Benjamin Dalle (CD&V). De rest van het bedrag, 1,2 miljoen euro, komt van grote bedrijven als Sofina, Colruyt, Janssen Pharmaceutica, Coca-Cola en ook BASF, BESIX, P&V en het advocatenkantoor Eubelius doen mee.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team