Zoeken

Steeds meer Amerikaanse studenten in Marokko

22 november 2020 - 19:40 - Marokko

©

Volgens het rapport "Open Doors" studeren steeds meer studenten uit de Verenigde Staten in Marokko. Het rapport wordt uitgegeven door het International Institute of Education.

De goede banden tussen de twee landen zou een aanleiding zijn van een toename van Amerikaanse studenten die in Marokko zijn gaan studeren. Ook wordt meegenomen dat de scholen in Marokko zijn verbeterd. In het schooljaar 2018/2019 zijn maar liefst 1749 studenten naar het koninkrijk gekomen om hun studie voort te zetten. Het jaar daarvoor waren dat er nog 1411. Andersom gebeurt hetzelfde. In hetzelfde schooljaar gingen 1499 Marokkaanse studenten in de Verenigde Staten studeren. Het jaar daarvoor waren het er 1461. Een stijging van 2,6%.

De Amerikaanse ambassadeur in Marokko, David Fischer, zegt aan persdienst MAP het volgende hierover: "Amerikaanse studenten beschouwen Marokko al lang als een goede studiebestemming. Gezien de Marokkaanse gastvrijheid, diversiteit van de regio en de Marokkaanse cultuur." Ook benoemt hij de tweehonderd jaren oude vriendschap tussen beide landen en zegt hij dat Marokkaanse studenten voor de Verenigde Staten kiezen omdat er goede onderwijskansen zijn.

De ambassadeur voorspelt dat wanneer de wereldwijde coronavirus-pandemie is afgelopen er meer studenten uitgewisseld gaan worden. Volgens hem zullen de huidige cijfers overtroffen worden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team