Zoeken

In Marokko gestrande Algerijnse studenten mogen eindelijk naar huis

21 januari 2021 - 15:20 - Gemeenschap

©

De Algerijnse studenten die al ruim een week op de Mohammed V luchthaven in Casablanca waren gestrand, konden maandag eindelijk terug naar Algerije.

Air Algérie heeft de veertien Algerijnse studenten die in Marokko waren gestrand met een uitzonderlijke vlucht gerepatrieerd. Naast de studenten vertrokken andere Algerijnen die in afwachting waren van een repatriëring met dezelfde vlucht. Het ging in totaal over 72 passagiers.

De Algerijnse ambassadeur en consul in Rabat zorgden voor een soepel verloop van de operatie. Donderdag wordt er opnieuw een vlucht verwacht om de terugkeer van andere in Marokko gestrande Algerijnen te verzorgen.

Op 11 januari strandden de veertien Algerijnse studenten op de luchthaven in Casablanca nadat ze Canada niet binnen mochten en met een vlucht van Royal Air Maroc naar Marokko waren gestuurd. Zonder onderdak, eten of kleding, zaten ze op de bankjes in Terminal 3 van de luchthaven. Ze lanceerden een noodoproep naar de Algerijnse autoriteiten. Royal Air Maroc, die wel bereid was om hun terugkeer naar Algerije te verzorgen, kreeg de nodige toestemmingen niet van de Algerijnse autoriteiten.

Uiteindelijk kondigde de Algerijnse ambassade in Marokko op zaterdag 16 januari aan dat er twee repatriëringsvluchten zouden worden uitgevoerd door Air Algérie vanuit de luchthaven Mohammed V in Casablanca. De studenten zijn inmiddels naar huis teruggekeerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team