Zoeken

Amerikaanse restaurantketen ontslaat moslim-medewerkers

3 februari 2020 - 17:00 - Wereld

©

Anna’s House, een Amerikaanse restaurantketen uit Michigan, is onder vuur komen te staan na medewerkers te hebben ontslagen vanwege hun herkomst en geloof.

Alnas bericht dat Josh Beckett, eigenaar van de keten, zonder rechtvaardiging twee medewerkers heeft ontslagen. Alicia Dunlap en Aliou Diao werden zonder reden bedankt.

Dunlap, Spaanse en christelijke vrouw, werd na twee jaar als directrice te hebben gewerkt, ontslagen omdat ze weigerde op vraag van Becket en diens bedrijfsleider Robert Newblatt, een afro-Amerikaanse medewerker en een moslima aan wie was gevraagd om haar hijab af te doen, weg te sturen. Volgens de twee mannen waren het "niet de juiste personen" en vertegenwoordigden ze "niet de cultuur" van Anna’s House.

Aliou Diao, Senegalese moslim die vijf keer per dag bidt, werkte als chef sinds december 2017 voor de keten. Hij vernam op de eerste dag van zijn verlof dat hij was ontslagen. Onderzoek toonde aan dat Becket openlijk zijn haat voor de islam uitte op sociale media. Hij schreef onder meer "Onze levenswijze wordt bedreigd door de radicale islam".

Alicia Dunlap en Aliou Diao, wiens werk door de klanten van de keten werd geprezen, hebben beiden aangifte gedaan van discriminatie tegen Anna’s house.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team