Zoeken

Koran gebruikt bij beëdiging politiebaas in de Verenigde Staten

19 februari 2020 - 10:40 - Wereld

©

In de Amerikaans stad Paterson in New Jersey is een Turks-Amerikaanse man de geschiedenis ingegaan als eerste moslim politiebaas van een Amerikaanse stad.

Opmerkelijk is dat voor de beëdiging van Ibrahim Baycora als 17e politiebaas van Paterson, een Koran werd gebruikt en geen Bijbel zoals dat gewoonlijk het geval is.

Baycora groeide op in Paterson en werkt al ruim dertig jaar voor de Amerikaanse politie. Zijn beëdigingsceremonie begon met het volkslied en vond plaats in de aanwezigheid van vertegenwoordigers van de Turkse gemeenschap in New York en in New Jersey. Ook meerdere plaatselijke verantwoordelijken waren aanwezig om de 60-jarige politiebaas te eren.

"Ibrahim Baycora, 60 jaar, is de eerste Turkse politiebaas in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Hij wordt ook de eerste moslim politiebaas van de stad Paterson.", verklaarde Andre Sayegh, burgemeester van de stad, tijdens de ceremonie.

De politiebaas reageerde verheugd. "Ik ben zo blij. In dit land zijn er mogelijkheden. Het maakt niet uit van waar je komt. Het is een hele eer om de baas van de politie te worden na een carrière van 32 jaar.", aldus Ibrahim Baycora.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team