Zoeken

Moslim in VS vraagt tijd om te bidden en wordt ontslagen

17 juli 2020 - 15:10 - Wereld

©

E’Lon Brown, een 37-jarige moslim Amerikaan, is door zijn werkgever ontslagen omdat hij had gevraagd om zijn planning aan te passen zodat hij zou kunnen bidden.

Brown stelt het slachtoffer te zijn van discriminatie en heeft aangifte gedaan tegen zijn nieuwe werkgever, Automatic Distributors Corp, en het interimbureau StaffMax.

De dertiger was aangeworven om een week op de logistieke dienst van Automatic Distributor Corp te werken. Hij vroeg toen of zijn uurrooster lichtjes kon worden aangepast zodat hij naar een moskee op 5 minuten van zijn werkplek zou kunnen gaan.

In plaats van een toestemming te krijgen werd hij per direct ontslagen. Volgens StaffMax had Brown de zaak nog voor zijn aanwerving moeten bespreken. Bovendien zou op zijn verzoek ingaan betekenen dat alle verzoeken van werknemers zouden moeten worden aanvaard.

Het ontslag van E’Lon Brown staat echter in strijd met artikel 7 van de Civil Rights Act van 1964, dat religieuze discriminatie verbiedt. De dertiger eist een schadevergoeding.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team