Zoeken

Bekende Frans Marokkaanse imam: "Homoseksuele moslim beter dan moslim die niet bidt"

18 december 2019 - 19:00 - Wereld

©

Tareq Oubrou, bekende Frans Marokkaanse imam, was eerder deze week te gast op de Franse televisiezender France Info en maakte enkele omstreden verklaringen over onder meer homoseksualiteit in de islam, de gedwongen bekering of nog de hoofddoek.

Voor Tareq Oubrou kan "een moslim homoseksueel zijn" en wil dat niet zeggen "dat hij geen moslim meer is". Zijn verklaringen zorgden zonder verassing voor veel ophef bij de moslimgemeenschap in Frankrijk, maar ook in Marokko.

De imam van Bordeaux, bekend voor zijn publieke positie ten gunste van een meer liberale islam, bevestigde het bestaan van homoseksuelen in de moslimgemeenschap.

Oubrou oordeelde bovendien dat een homoseksuele moslim beter is dan een moslim die zijn vijf gebeden per dag niet verricht. "Heteroseksualiteit is geen pijler van de islam.", voegde hij eraan toe.

Volgens Tareq Oubrou "leefden homoseksuelen probleemloos in het Midden-Oosten". Het "bestraffen van een homoseksueel bestaat bovendien niet in het klassiek canoniek recht.", concludeerde de imam.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team