Zoeken

Amerika weigert graan aan Marokko te verkopen

18 augustus 2012 - 15:00 - Economie

©

Amerika heeft de aanbestedingen uitgegeven door Marokko voor de aankoop van tarwe hebben afgewezen, wat mogelijk voor een scherpe daling van de meel- en broodvoorraden in de komende maanden zorgt.

Marokko, bereid om 300.000 ton Amerikaanse tarwe te kopen, heeft nog geen voorstel ontvangen uit de VS volgens de Marokkaanse office voor tarwe en zetmeelproducten.

De slechte tarwecultuur in de VS, gevolg van de droogte die er heerst, is de reden waarom Amerika weigert om tarwe te verkopen aan Marokko. Mogelijk volgen andere landen het Amerikaans voorbeeld.

Zo zou Frankrijk ook weigeren om tarwe aan Marokko af te staan. In het beste geval zou Parijs het deel tarwe bestemd voor de andere Maghreb-landen verminderen, om meer aan Marokko te geven, wat zou helpen maar onvoldoende zou blijven.

De graanreserves in Marokko zijn hoogstens genoeg voor twee maanden. In het Koninkrijk vreest men dat de stijging van de prijs van brood, leidt tot een sociale crisis vergelijkbaar aan die van 1981 in Casablanca.

Een crisiscel is opgericht om een alternatieve oplossing te vinden, zodat de Marokkaanse markt in de komende maanden normaal wordt geleverd in tarwe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team