Zoeken

Royal Air Maroc verlaat Frankrijk

30 juli 2012 - 18:30 - Economie

©

Royal Air Maroc zal op dinsdag al haar agentschappen in Frankrijk definitief sluiten, met uitzondering van haar kantoor in Parijs. Deze zal vanaf woensdag 1 augustus, alle activiteiten van de groep in Frankrijk beheren.

RAM wil op deze manier haar uitgaven verminderen, zoals vereist door het contract dat ze in 2011 tekende met de Marokkaanse overheid. De vliegmaatschappij zal in de toekomst beroep doen op een netwerk van touroperators om tickets in Frankrijk te verkopen.

De zes agentschappen die worden gesloten bevinden zich in Straatsburg, Bordeaux, Marseille, Lyon, Nantes en Nice. Volgens RAM waren dezen al lang niet meer in fase met de markt, daar de meeste klanten nu hun tickets online boeken.

Royal Air Maroc gebruikte meer dan 70 mensen in Frankrijk. De beslissing zorgde dan ook voor veel ophef, vooral omdat de sluiting van de agentschappen maar een week geleden werd aangekondigd.

De luchtvaartmaatschappij, die haar financiële situatie heeft verbeterd sinds het begin van het jaar, boekte een operationele winst van 836 miljoen dirham tijdens deze periode, haar beste prestatie in 10 jaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team