Zoeken

Maroc Telecom te koop

8 oktober 2012 - 20:14 - Economie

©

De Franse Vivendi gaat 53% van Maroc Telecom voor meer dan 4 miljard euro verkopen, om haar financiële situatie te verbeteren en zich meer te richten op media-activiteiten.

Twee Franse banken kregen reeds opdracht van Vivendi om de verkoop van Maroc Telecom te behandelen. Ook wil Vivendi haar dochterondernemingen GVT (telecommunicatie) en Activision (videogames) verkopen volgens Financial Times.

De Emirati telecom operator Etisalat en de Qatarese Qtel, behoren tot de mogelijke kopers van Maroc Telecom, waarvan de Afrikaanse dochterondernemingen (Mauritanië, Gabon, Burkina Faso en Mali) zeer begeerd zijn vanwege hun groeipotentieel.

In juni meldde de pers reeds dat investeerders uit de Golf-regio druk uitoefenden op Vivendi, om haar te dwingen Maroc Telecom te verkopen. Itissalat Al-Maghrib is namelijk één van de meest winstgevende dochterondernemingen van Vivendi.

Abdellatif Jouahri, baas van de Bank van Marokko, meldde onlangs dat Maroc Telecom jaarlijks een belangrijker omzet haalt dat alle Marokkaanse banken tezamen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team