Zoeken

Ambachtslieden uit Fez schenken fontein aan Molenbeek

30 mei 2023 - 12:00 - Wereld

©

De Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek heeft een traditionele Marokkaanse fontein ingehuldigd als eerbetoon aan haar Marokkaanse gemeenschap. De fontein is gemaakt van zelliges door ambachtslieden uit Fez en speciaal overgebracht uit Marokko dankzij een initiatief van de verenigingen "Akhbarona Aljalia" en "Espoirs et sourires", in samenwerking met de Raad van de Marokkaanse Gemeenschap (CCME) en de gemeente.

De openbare fontein is een bijdrage aan de bevordering van de culturele uitwisseling tussen Marokko en België door de Marokkaanse gemeenschap, die zeer sterk aanwezig is in de Brusselse regio en in de gemeente Molenbeek in het bijzonder.

Lees ook: Marokkaanse gemeenschap schenkt fontein aan Den Haag

De Marokkaanse ambassadeur Mohamed Ameur zei tijdens de inhuldiging dat de fontein deel uitmaakt van de versterking van de vriendschapsbanden tussen de twee koninkrijken. Het is ook een gelegenheid om hulde te brengen aan het werk van Marokkanen van alle generaties voor de ontwikkeling en vooruitgang van België, en aan hun belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van Marokko. Hij benadrukte ook dat de mozaïeken van de fontein de diversiteit van Marokko weerspiegelen, een land dat zelf bestaat uit een mozaïek van culturen, religies, beschavingen en landschappen.

Lees ook: Nassira toont haar ’Marokkaanse huis’ in Osdorp

Burgemeester Catherine Moureaux van Molenbeek prees het initiatief en zei eveneens dat het een concreet voorbeeld was van de vriendschaps- en solidariteitsbanden tussen Marokko en België en meer bepaald tussen Sint-Jans-Molenbeek en Marokko. Ze benadrukte het belang van de Marokkaanse gemeenschap en haar bijdrage aan de gemeente, evenals de schoonheid van dit Marokkaanse kunstwerk, dat perfect past in het stedelijke landschap van Sint-Jans-Molenbeek.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team