Zoeken

Uniek geschenk van Marokko aan Raad van Europa

24 juni 2023 - 12:34 - Marokko

©

Marokko heeft een mozaïekfontein geschonken aan de Raad van Europa in Straatsburg, vakkundig vervaardigd door meester-ambachtslieden uit de stad Fez.

De indrukwekkende fontein werd ingehuldigd tijdens een ceremonie in het Europapaleis, georganiseerd door het Consulaat-Generaal van Marokko in Straatsburg en de ’Uitgebreide gedeeltelijke overeenkomst over culturele routes van de Raad van Europa en het Europees Instituut voor culturele routes’. Driss El Kaissi, de Consul-Generaal van Marokko in Straatsburg, benadrukte tijdens de ceremonie dat deze fontein niet alleen een weergave is van het rijke Marokkaanse architecturale erfgoed, maar ook een symbool van Marokko’s meervoudige, diverse en rijke identiteit.

Lees ook: Ambachtslieden uit Fez schenken fontein aan Molenbeek

De fontein, die 3 meter bij 2,7 meter meet, is volgens de parlementaire afgevaardigde Salma Benaziz, voorzitter van de Marokkaanse parlementaire delegatie bij de Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa, meer dan een decoratief stuk. Het belichaamt de rijkdom van de Marokkaanse cultuur en kunst, en symboliseert waarden als democratie, respect voor fundamentele rechten en menselijke waardigheid, die het Koninkrijk deelt met de Raad van Europa en haar Assemblee.

Lees ook: Marokkaanse gemeenschap schenkt fontein aan Den Haag

Bjørn Berge, de plaatsvervangend secretaris-generaal van de Raad van Europa, heeft Marokko "hartelijk bedankt" namens de Raad voor deze "opmerkelijke" schenking. De fontein, met zijn mozaïeken en keramische afwerking, "vertegenwoordigt de uitzonderlijke kwaliteit van Marokkaanse ambachten en is een symbool van de Marokkaans-Joodse-Andalusische traditie", merkte hij op, eraan toevoegend dat dit evenement "het belang van erfgoed, interculturele dialoog en samenleven" benadrukt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team