Zoeken

Marokkaanse gemeenschap schenkt fontein aan Den Haag

22 april 2022 - 20:20 - Wereld

©

De Marokkaanse gemeenschap in Den Haag heeft woensdag officieel een Marokkaanse fontein overgedragen aan cultuurpaleis Amare. De fontein is een schenking waarmee de gemeenschap gewag wil maken van 50 jaar Marokkaanse migratie in Nederland.

Het plan om een fontein te schenken aan de stad Den Haag ontstond in december 2017, in aanloop van de viering van 50 jaar migratie van Marokko naar Nederland. Abdenasser El Khayati, die toen nog voor ADO Den Haag speelde, legde de symbolische eerste steen op het Spuiplein, waar de fontein in eerste instantie zou komen te staan. "Het is een teken en bewijs van betrokkenheid en liefde voor de stad," aldus de Stuurgroep Fontein Amare, geciteerd door het Voorburgs Dagblad.

Lees ook: Foto-expositie: 50 jaar Marokkaanse migratie in Nederland

Maar de gemeente Den Haag bedankte voor het aanbod. Het Spuiplein bleek toch geen geschikte locatie te zijn voor de Marokkaanse fontein. De gemeente wil van het vernieuwde Spuiplein een centrale ontmoetingsplaats maken en zegt dat er ook geen alternatieve plek is voor de fontein.

Lees ook: Modeontwerper Karim Adduchi vindt inspiratie in fontein in Casablanca (foto)

De initiatiefnemers vonden uiteindelijk een oplossing met Amare, het gebouw waar het Nederlands Dans Theater, Koninklijk Conservatorium, Residentie Orkest en het Zuiderstrandtheater een nieuwe plek hebben gekregen. De Marokkaanse fontein komt in het gebouw.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team