Zoeken

Alliantie Marokko-Israël bedreigt regionale stabiliteit volgens Polisario

19 september 2022 - 13:00 - Marokko

©

Polisario-leider Brahim Ghali beschuldigt de Israëlische regering ervan tegen de "legitieme rechten" van de Sahrawi-bevolking te handelen en de veiligheid en stabiliteit in de regio te bedreigen vanwege haar betrekkingen met Marokko.

Israël en "andere bekende Staten", die hebben verklaard dat ze het Marokkaanse autonomieplan voor de Sahara steunen, zijn verantwoordelijk voor "de sterke groei van de drugssmokkel uit Marokko, de georganiseerde misdaad en de terroristische groeperingen," aldus Ghali in een verklaring aan het Sahrawi persagentschap SPS.

Lees ook: Alliantie Marokko en Israël boezemt Algerije angst in

Voor de leider van de onafhankelijkheidsbeweging sluit Marokko "verdachte allianties" om "samenzweringen te promoten die gericht zijn op het zaaien van chaos en het ondermijnen van de legitimiteit en representativiteit van het Polisario-front en de plaats van de Saharaanse staat in Afrika en in de wereld".

Lees ook: Amerikaanse generaal wil betere samenwerking Marokko en Israël om China, Iran en Rusland te dwarsbomen

Marokko en Israël normaliseerden hun betrekkingen in december 2020 onder auspiciën van de Verenigde Staten, in het kader van de Abraham-akkoorden die ook de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein en Soedan werden omvatten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team