Zoeken

Amine Harit opnieuw geblesseerd

30 augustus 2023 - 12:48 - Marokko

©

Amine Harit raakte opnieuw geblesseerd tijdens een wedstrijd tegen Stade Brestois. De Marokkaanse international was voor het eerst opgesteld in de basiself voor een Ligue 1-wedstrijd en was pas hersteld van een ernstige knieblessure die hij in november vorig jaar tegen AS Monaco had opgelopen.

Amine Harit speelde geen enkele wedstrijd in het seizoen 2022-2023 vanwege een gescheurde kruisband, wat hem ook verhinderde deel te nemen aan het wereldkampioenschap in Qatar met Marokko. De Atlas Leeuw werd geleidelijk aan opnieuw opgenomen in het team en startte tegen Stade Brestois. De middenvelder verliet het veld in de 48ᵉ minuut na een schijnbaar onschuldige botsing, meldt Top Mercato.

Lees ook: Staande ovatie voor geblesseerde Amine Harit

Marcelino en het technisch team van Olympique Marseille maken zich zorgen over de fysieke toestand van Harit. "Hij voelt ongemak in zijn rechterdij, dus het is niet het been dat is geopereerd. We denken dat het een impact is geweest, er is een ontsteking ontstaan. Er zijn pijnklachten, maar we wachten op de tests van de artsen voor meer informatie," zei de coach tijdens een persconferentie.

Lees ook: Amine Harit niet naar WK Qatar door blessure

Net als zijn landgenoot Azzedine Ounahi zal Amine Harit spelen als linkermiddenvelder in Marcelino’s 4-4-2 opstelling. Hij zal samen met Joaquin Correa, die onlangs de overstap deed van Inter Milan, het middenveld vormen. Zijn prestaties tegen Brest suggereren dat hij nog wat tijd nodig zal hebben om in topvorm te komen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team