Zoeken

"All Inclusive" trekt Marokkanen aan

15 juli 2022 - 18:20 - Marokko

©

Om meer vakantiegangers aan te lokken lijken Marokkaanse hotels de juiste formule gevonden te hebben, door een concept aan te bieden dat de vakantieganger in staat stelt volop van zijn vakantie te genieten zonder zich om al de rest te hoeven bekommeren.

In het verleden heeft het all-inclusive concept zijn waarde al bewezen en het is voor deze vakantie ook door veel hotels in Marokko overgenomen. Vakantiegangers hoeven zich nergens zorgen over te maken. Veel Marokkaanse gezinnen zijn dit jaar op dit aanbod afgekomen. "Volgens een studie uit 2020 van het Marokkaans verkeersbureau (ONMT) reist meer dan 70% van de Marokkanen met hun gezin, vooral voor vrijetijds- en langdurige vakanties van acht dagen of meer. We zien dus dat de all inclusive formule de laatste jaren erg populair is geworden bij gezinnen," zegt Wissal El Gharbaoui, secretaris-generaal van de Nationale raad voor toerisme (CNT), aan het dagblad Le Matin.

Lees ook: Tanger populair bij vakantiegangers deze zomer

De all inclusive formule dankt haar succes aan het feit dat ze beantwoordt aan de verwachtingen van gezinnen die op zoek zijn naar een rustige vakantie zonder onvoorziene gebeurtenissen. "All inclusive omvat een compleet pakket van logies, maaltijden, drankjes en hotelactiviteiten," verklaart Amine Zghaoui, directeur verkoop en marketing van de Magic Hotels & Resorts keten. "In tegenstelling tot het klassieke hotelwezen, weet de klant met dit concept vooraf hoeveel zijn verblijf hem zal kosten," voegt hij eraan toe.

Lees ook: Marokkaanse hotelsector bij aantrekkelijkste in Afrika

Dit type vakantie is echter niet geschikt voor vakantiegangers die op zoek zijn naar ontdekkingen en avonturen of die niet tegen de routine kunnen. Om deze groep klanten aan te spreken, bieden Marokkaanse hotels andere activiteiten. "Zodra ze het hotel binnenkomen, worden onze gasten verschillende activiteiten aangeboden, van de allerkleinsten tot de allergrootsten. Of je nu de voorkeur geeft aan sport of plezier, iedereen vindt er wel iets. Sportvelden, zwembaden, waterpark, spa..., onze gasten hebben keuze te over om volop van hun verblijf te genieten. De kinderen kunnen achtergelaten worden in de Kids Club, waar ze hun activiteiten kunnen kiezen naar gelang hun zin," benadrukt Amine Zghaoui.

Bladna.nl