Zoeken

Ali Bongo, "broer" van Koning Mohammed VI, binnenkort in Marokko?

8 september 2023 - 22:00 - Marokko

©

De militaire junta die aan de macht is in Gabon heeft toestemming gegeven aan Ali Bongo om het land te verlaten vanwege medische redenen. De afgezette president zou naar Marokko kunnen vertrekken, waar hij eerder revalidatietherapieën onderging nadat hij in 2018 het slachtoffer was geworden van een beroerte.

"Gezien zijn gezondheidstoestand is de voormalige president Ali Bongo Ondimba vrij om zich te verplaatsen en indien hij dat wenst, kan hij naar het buitenland reizen voor medische onderzoeken," verklaarde de woordvoerder van het Comité voor de Overgang en Herstel van Instellingen (CTRI), kolonel Ulrich Manfoumbi Monfoumbi, woensdag in een verklaring op de nationale televisie.

Lees ook: Koning Mohammed VI bezoekt Ali Bongo in ziekenhuis

Ali Bongo Ondimba kreeg in oktober 2018 een beroerte en ging naar Marokko voor revalidatietherapieën. Hij zou weer naar Marokko kunnen gaan, waar hij een sterke vriendschap onderhoudt met Koning Mohammed VI sinds zijn jonge jaren. De vaders van beide mannen, Omar Bongo Ondimba en Hassan II, waren zelf ook vrienden. Ali Bongo vergezelde soms zijn vader die in Marokko uitrustte na een werkbezoek aan Europa of een ander Maghreb-land.

Lees ook: Gabonese president Ali Bongo verlaat ziekenhuis Rabat

Net na zijn herverkiezing werd Ali Bongo Ondimba op woensdag 30 augustus omvergeworpen door generaal Brice Oligui Nguema, die nu de president van de Overgang is. Tot dusver werd hij vastgehouden in zijn residentie ten noorden van Libreville.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team