Zoeken

Marokko hoopt nog steeds op dialoog met Algerije

31 december 2019 - 16:40 - Wereld

©

Marokko heeft Algerije opnieuw opgeroepen tot een dialoog om de politieke betrekkingen tussen de twee landen te verbeteren.

Hassan Abyaba, minister van Cultuur, Jeugd en Sport én woordvoerder van de Marokkaanse regering, weigerde tijdens een persconferentie te reageren op de recente uitspraken van de nieuwe Algerijnse president Abdelmadjid Tebboune over de Marokkaanse Sahara.

Volgens de bewindsman haast het koninkrijk zich nooit om zijn standpunt bekend te maken, omdat Marokko een rustig en goed overwogen beleid heeft. Met andere woorden, Marokko blijft een hand uitsteken naar Algerije.

Bewijs daarvan is dat Koning Mohammed VI, ondanks de virulente uitspraken van Tebboune over Marokko tijdens zijn presidentscampagne, de nieuwe Algerijnse president in een schriftelijk bericht heeft gefeliciteerd voor zijn overwinning.

Tebboune verklaarde enkele dagen geleden dat Marokko de Sahara had gestolen en de buit met Mauritanië had gedeeld. Hij vervolgde dat er geen sprake is van een heropening van de landgrenzen en dat Marokko zich eerst bij het Algerijns volk moest verontschuldigen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team