Zoeken

Algerijns parlementslid pleit voor hervatting luchtverkeer met Marokko

6 november 2022 - 16:00 - Wereld

©

Het Algerijnse parlementslid voor Parijs, Abdelouahab Yagoubi, heeft de Algerijnse regering opgeroepen het luchtverkeer tussen Marokko en Algerije opnieuw toe te laten om het leven van de Algerijnen die in het buitenland wonen te vergemakkelijken.

In een bericht op zijn Facebook-account sprak de parlementariër zijn ontreddering uit over het voortduren van de crisis tussen zijn land en Marokko. Naar aanleiding van de talrijke klachten van Algerijnen in het buitenland betreurde Yagoubi het gebrek aan luchtverbindingen tussen Spanje, Marokko en Algerije. "Het is tijd om deze beslissingen, die onze medeburgers groot onrecht aandoen, te herzien", schreef hij.

Lees ook: Nasser Bourita bekritiseert vijandigheid Algerije

Voorafgaand aan dit bericht had Yagoubi voor de Commissie buitenlandse zaken, samenwerking en emigratie, reeds de situatie aan de kaak gesteld en verklaard dat "Algerijnen die in Marokko en Spanje verblijven, nog steeds grote moeilijkheden ondervinden om naar het land te reizen! Er zijn zeer weinig vluchten tussen Algiers en Barcelona en geen enkele verbinding tussen Algerije en Marokko".

Lees ook: Algerije laat kans liggen om banden met Marokko te vernieuwen

Algerije had in september 2021 besloten zijn luchtruim te sluiten voor Marokkaanse civiele en militaire vliegtuigen. Dit besluit volgde volgens Algiers op de "aanhoudende provocaties en vijandige praktijken van Marokko".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team