Zoeken

Algerije eist vertrek Ahmed Raïssouni als hoofd van UIOM

25 augustus 2022 - 12:20 - Marokko

©

Algerije is woedend over de oproep van Ahmed Raïssouni, voorzitter van de Internationale Unie van Moslim Ulema (IUMO), tot een mars naar Tindouf. De Vereniging van Algerijnse Moslim Ulema heeft zich van de Marokkaanse prediker gedistantieerd door zijn activiteiten binnen de IUMO te bevriezen. De organisatie eist ook zijn vertrek.

"Wij, de Algerijnse leden van UIOM, bevriezen alle activiteiten binnen de internationale instelling van moslimgeleerden. We zullen de activiteiten pas hervatten als de betrokkene (Raissouni) duidelijke, scherpe en precieze verontschuldigingen aanbiedt of zijn ontslag neemt van deze verantwoordelijkheid," zei AOMA-voorzitter Abderrazak Guessoum op de Algerijnse radio.

Lees ook: Fatwa-commissie veroordeelt provocaties Ahmed Raissouni tegenover Algerije

Guessoum riep ook "alle moslimgeleerden" op om zijn stelling te steunen en zich aan de zijde te scharen van zijn vereniging, om "het vertrek" te eisen van de Marokkaanse prediker als hoofd van de Internationale Unie van Moslim Ulema.

Lees ook: Mauritanië niet blij met verklaringen Ahmed Raïssouni

In een recente verklaring zei Ahmed Raissouni dat het Marokkaanse volk klaar is om naar Laayoune en Tindouf te marcheren. "Ze zijn bereid om daar weken te blijven. […] Marokko moet terugkeren naar hoe het was vóór de Europese kolonisatie, waarvan Mauritanië geen deel uitmaakte," voegde hij eraan toe. Zijn uitlatingen blijven reacties uitlokken in Algerije, maar ook in Mauritanië.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team