Zoeken

Koning Mohammed VI reikt opnieuw de hand aan Algerije

1 augustus 2022 - 19:40 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft opnieuw de hand gereikt naar Algerije. Vanwege de kwestie van de Sahara verbrak Algiers in augustus 2021 de diplomatieke betrekkingen met Marokko.

"Wij zoeken samenwerking met het Algerijnse presidentschap, zodat Marokko en Algerije samen kunnen werken aan het opbouwen van normale betrekkingen tussen twee broederlijke naties. We zijn verbonden door geschiedenis, menselijke banden en een gemeenschappelijke lotsbestemming," verklaarde de monarch zaterdagavond in zijn toespraak tot de natie ter gelegenheid van het Troonfeest.

Lees ook: Mohammed VI roept op tot strijd tegen speculanten

Koning Mohammed VI bevestigde dat "de grenzen die het Marokkaanse en het Algerijnse volk van elkaar scheiden nooit een belemmering zullen zijn voor hun toenadering en begrip". Hij wenst dat "deze grenzen bruggen zullen worden die de twee landen in staat zullen stellen aan een betere toekomst te werken en een voorbeeld van verzoening te zijn voor de andere Maghreb volkeren".

Lees ook: Troonfeest 2022-toespraak Koning Mohammed VI (video)

Daarom riep Koning Mohammed VI de Marokkanen op "de geest van broederschap, solidariteit en goed nabuurschap te bewaren tegenover hun Algerijnse broeders". De vorst beloofde tevens "een uitweg uit de huidige situatie te zullen vinden die toenadering, communicatie en begrip tussen de twee volkeren bevordert".

Bladna.nl