Zoeken

Algerije verbreekt diplomatieke banden met Marokko

25 augustus 2021 - 09:00 - Wereld

©

Wat enkele dagen geleden nog maar een gerucht was is nu werkelijkheid geworden. Algerije heeft officieel besloten om de diplomatieke banden met Marokko te verbreken.

"Algerije heeft besloten om zijn diplomatieke banden met Marokko vanaf vandaag te verbreken", verklaarde de Algerijnse minister van Buitenlandse zaken Ramtane Lamamra tijdens een persconferentie in Algiers op dinsdag.

Lees ook: Algerije militariseert grens met Marokko

Vorige week had de Algerijnse Hoge veiligheidsraad HCS tijdens een vergadering voorgezeten door de Algerijnse president Abdelmadjid Tebboune, de Beweging voor de Zelfbeschikking van Kabylië (MAK) en de Rachad-beweging, ervan beschuldigd verantwoordelijk te zijn voor de dodelijke branden waarbij zeker 90 mensen om het leven kwamen. Beide bewegingen worden als "terroristische organisaties" beschouwd die door Marokko en Israël worden beschermd.

"De oorlogsdaden van Marokko tegen Algerije zetten aan tot een heroverweging van de betrekkingen tussen beide landen en tot een versterking van de bewaking aan de westgrenzen van het land", luidde een verklaring van het Algerijnse presidentschap toen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team