Zoeken

Algerije: "Marokko schaadt Algerijnse economie"

19 augustus 2021 - 11:20 - Marokko

©

Algerije beschuldigt Marokko van het schaden van zijn economie door het Algerijns grondgebied te overspoelen met vals geld. Afgelopen maanden gingen er verschillende inbeslagnames door.

Er is vals geld in omloop gebracht in Algerije. De krant L’Expression wijst met een beschuldigende vinger naar Marokko. De "Makhzen is een laboratorium voor criminele economische theorieën geworden", aldus de krant. Om zijn argument kracht bij te zetten, citeert de auteur van het artikel enkele gevallen. Zo heeft de Algerijnse gendarmerie onlangs een Marokkaan gearresteerd die in het bezit was van 4 miljard centimes vals geld.

Lees ook: Algerije hekelt "gevaarlijk avonturisme" van Marokko

Volgens een verklaring van het ministerie van Defensie is de gendarmerie er in mei jongstleden ook in geslaagd om een crimineel netwerk van zes leden te ontmantelen in het grensgebied van Oued Bounaïm, in de gemeente Bab El Assa, Daïra van Maghnia (Tlemcen).

De gearresteerde personen hadden grote sommen geld bij zich, "in nationale valuta (biljetten van 1000 en 2000 Algerijnse dinar) voor een bedrag van bijna 4 miljard en 108,5 miljoen centimes. Een deel daarvan waren valse biljetten (naar schatting 3 miljard en 93 miljoen centimes). Zij probeerden dat geld in te voeren en te laten circuleren met medeplichtigheid van Marokkaanse criminele netwerken", zo luidt de beschuldiging.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team