Zoeken

Algerije vraagt ambassadeur Marokko uitleg over "massale toestroom Marokkanen"

25 januari 2016 - 12:30 - Wereld

©

De ambassadeur van Marokko in Algerije is zaterdag op het Algerijnse ministerie van Buitenlandse zaken geroepen. Minister Abdelkader Messahel klaagde bij de ambassadeur over de "massale en ongewone toestroom" van Marokkanen op weg naar Libië.

In een officiële verklaring aan Algerijns persagentschap APS uitte de minister zijn onvrede over de "massale en ongewone toestroom in de laatste weken van Marokkanen die vanuit Casablanca via Algerije naar Libië willen gaan".

De huidige veiligheidssituatie eist "de versterking van de samenwerking tussen de landen van de regio, net zoals dat tussen Algerije en Tunesië het geval is, met inbegrip van de repatriëring van onderdanen", aldus de bewindsman.

Nog steeds volgens Messahel hebben de Algerijnse autoriteit "uitzonderlijk en voor slechts één keer" besloten om de "Marokkaanse onderdanen die momenteel in Algiers zijn en die verblijfs- of werkdocumenten in Libië hebben, door te laten".

De andere reizigers die geen documenten bezitten zullen naar Marokko worden teruggestuurd, "in overeenstemming met de gastvrijheidswaarden van het Algerijnse volk".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team