Zoeken

Algerijnse minister Abdelkader Messahel aan Marokko: "Onderhandel met Polisario"

27 mei 2018 - 13:30 - Wereld

©

Algerije heeft Marokko opgeroepen om "directe onderhandelingen" te starten met het Polisario om een politieke oplossing te vinden voor het Sahara-conflict.

Abdelkader Messahel, Algerijnse minister van Buitenlandse zaken, stelt dat zijn land "de inspanningen van de secretaris-generaal van de VN en zijn speciale gezant voor de Sahara" steunt. Volgens de bewindsman is Algerije voorstander van "directe onderhandelingen tussen de twee partijen", en hoopt op "een eerlijke politieke beslissing" waarbij "het recht tot zelfbeschikking van het Saharaans volk" wordt gerespecteerd.

In een verklaring aan TSA laat Messahel ook weten dat Algerije "als buurland, net zoals in het verleden, de geleverde inspanningen zal blijven steunen, ook aan die van de Afrikaanse Unie over dit onderwerp".

Nasser Bourita, Marokkaanse minister van Buitenlandse zaken, had onlangs in een interview aan Jeune Afrique de steun van Algerije aan het Polisario veroordeeld. Enkele dagen daarvoor had Koning Mohammed VI al in een brief aan Antonio Guterres de rol van Algerije in het conflict gehekeld.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2019 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team