Zoeken

Hoe Algerije Marokko online probeert te ondermijnen

4 mei 2024 - 21:00 - Wereld

©

Algerije voert een grootschalige desinformatiecampagne op sociale media gericht tegen Marokko. De kwestie van de Sahara blijft een van de twistpunten tussen de twee buurlanden.

Algerije maakt gebruik van desinformatie om het imago van Marokko te schaden in een poging om het koninkrijk te destabiliseren. Volgens Assabah hebben specialisten uit Noord-Korea Algerijnse legerofficieren opgeleid in het gebruik van elektronische middelen. Deze ’e-vliegen’ hebben de taak om Marokko op sociale media aan te vallen met valse berichten die gericht zijn tegen het Marokkaanse volk, haar leiders, symbolen, geschiedenis en constitutionele instellingen. Ze zouden pseudoniemen gebruiken en fictieve accounts openen in alle landen van de wereld, bewerend dat hun inhoud de mening van hun volk tegen Marokko weerspiegelt. Om hen te helpen hun missie uit te voeren, kregen ze een publicatie in de vorm van een handleiding.

Lees ook: Algerije voert mediaoorlog tegen Marokko

Deze ’e-vliegen’ richten zich ook op Arabische zenders door het imago van Marokko te besmeuren en de waarheid te verdraaien op religieus, politiek, sociaal-economisch en sportief gebied. Zo werd er een video verspreid die het dagelijkse lijden van Algerijnen toont die in de rij staan voor een pakje melk. Ze deden de publieke opinie geloven dat deze beelden in Marokko waren opgenomen. Ze zouden ook verantwoordelijk zijn voor valse rapporten die zijn toegeschreven aan de Afrikaanse voetbalbond CAF, de FIFA, de Arabische Liga, de Organisatie van Islamitische Conferenties, de Beweging van Niet-Gebonden Landen, de Afrikaanse Unie, de Verenigde Naties, de Veiligheidsraad en andere internationale organisaties. Hun werk bestaat erin de uitspraken van ministers van Buitenlandse Zaken van andere landen te verdraaien, video’s van oude oorlogsbeelden te publiceren die ze presenteren als fictieve bombardementen door Polisario-milities, en te beweren dat er bevrijde gebieden zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team