Zoeken

Algerije koopt Russische gevechtsvliegtuigen

30 november 2020 - 14:00 - Wereld

©

Algerije gaat 14 stealth-straaljagers van Rusland aankopen. Het gaat om een multifunctioneel jachtvliegtuig van de "vijfde generatie".

Volgens de Russische website Avia.pro heeft het Algerijnse ministerie van Defensie na onderhandelingen met het Russische leger een akkoord bereikt over de aankoop van het Russische Su-57-vliegtuig. Voor de 14 toestellen zullen de Algerijnen bijna twee miljard dollar betalen.

Algerije wordt daarmee het eerste land ter wereld dat dit type toestel gaat importeren. Vooralsnog maakt alleen de Russische luchtmacht gebruik van dit gevechtsvliegtuig van de "vijfde generatie."

In december 2019 werd er door de militaire nieuwssite Menadefense al melding gemaakt van twee andere contracten die de Algerijnen met de Russen hebben gesloten voor de aankoop van 14 Su-34 langeafstand-bommenwerpers en 14 Su-35 vliegtuigen.

Algerije staat op de eerste plaats op de lijst van grootste wapenimporteurs in Afrika en wordt gevolgd door Marokko. Volgens gegevens van het Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) heeft het buurland van Marokko in 2019 zo’n 10,33 miljard dollar gespendeerd aan militaire uitgaven. Dit was 7,83% meer dan de militaire uitgaven van 9,584 miljard dollar in 2018.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team