Zoeken

Koning Mohammed VI in Algerije verwacht

14 september 2022 - 17:00 - Marokko

©

Koning Mohammed VI zal naar verwachting de volgende Arabische top, die op 1 en 2 november in Algiers zal plaatsvinden, persoonlijk bijwonen.

Volgens goed ingelichte bronnen zijn "op instructie van de hoogste Marokkaanse autoriteiten contacten gelegd met verschillende Golfstaten (Saudi-Arabië, Qatar, Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit, Bahrein) om hen in te lichten over de persoonlijke deelname van Koning Mohammed VI aan de 31ᵉ Arabische Top", die zal plaatsvinden in Algiers op 1 en 2 november, meldt het pan-Afrikaanse tijdschrift Jeune Afrique.

Blijkbaar heeft de verbreking van de diplomatieke betrekkingen tussen Algerije en Marokko geen negatieve gevolgen gehad voor de deelname aan multilaterale evenementen. De Sahara-kwestie blijft één van de wrijvingspunten tussen de twee buurlanden. De Amerikaanse erkenning van het Marokkaans karakter van de Sahara in ruil voor de normalisering van de diplomatieke betrekkingen met Israël en, onlangs nog, de wijziging van het standpunt van Spanje over deze kwestie, hebben de spanningen tussen Rabat en Algiers weer doen oplopen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team