Zoeken

Algerije beveiligt grenzen tegen "alle gevaren"

23 maart 2019 - 17:40 - Wereld

©

De Algerijnse autoriteiten hebben de veiligheid bij de grenzen aangescherpt om zich tegen "alle gevaren" te beschermen, dit terwijl het land wordt opgeschud door anti-Bouteflika protesten.

Gaïd Salah, vice-minister van Defensie en luitenant-generaal, bevestigde dat nieuwe maatregelen aan de grenzen werden getroffen om ze "volledig te beveiligen". Marokko werd niet genoemd, maar volgens Marokkaanse experts is het duidelijk dat het koninkrijk wordt geviseerd.

Volgens Gaïd Salah is "Algerije een te volgen voorbeeld geworden", dit "niet alleen in de strijd tegen het terrorisme en het vermogen om zijn vijanden te verslaan", maar ook voor "de bescherming van de nationale grenzen tegen alle gevaren". Dat verklaarde de bewindsman tijdens een bezoek aan Bechar, op enkele kilometers van de grens met Marokko.

Ook waarschuwde de bewindsman voor de gevaren van het terrorisme en prees de inzet van het Algerijns leger en de veiligheidsdiensten in het algemeen, om het terroristisch gevaar te neutraliseren en het land te beschermen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team