Zoeken

Nasser Zefzafi steunt demonstraties tegen Bouteflika in Algerije

27 februari 2019 - 21:46 - Wereld

©

Nasser Zefzafi heeft vanuit zijn cel zijn steun geuit voor de demonstraties tegen het besluit van Abdelaziz Bouteflika om zich voor de vijfde keer kandidaat te stellen voor het presidentschap in Algerije.

In een bericht die via zijn naasten op sociale media werden gedeeld, stelt Zefzafi dat "de protesten van het Algerijnse volk het gevolg zijn van jaren autoritarisme van een bijna overleden staatshoofd".

De leider van de Hirak-beweging steunt daarom de protesten maar roept de demonstranten op om op vreedzame wijze hun rechten te eisen. Hij beschuldigt de politiek er tevens van Marokko en Algerije te hebben gescheiden. "Ook al heeft de politiek ons gescheiden, we blijven één volk met dezelfde zorgen en wensen voor ons land, land voor hetwelk onze voorouders hun leven hebben gegeven.", aldus Zefzafi die daarmee de kinderen van Abdelkader Al Jazairi toespreekt.

Zefzafi vergelijkt in zijn bericht ook de demonstraties in Algerije met de protesten die in Marokko plaatsvonden door de demonstranten aan te raden om waakzaam te blijven tegen "een politieke misbruik om betere scores te behalen", en belooft een uiteindelijke overwinning omdat "hun eisen juist zijn".

Bladna.nl