Zoeken

Algerije waarschuwt Marokko: "Grens is rode lijn"

18 november 2020 - 14:20 - Wereld

©

Algerije waarschuwt dat zijn landsgrenzen een rode lijn is voor Marokko. Gezien de spanningen van deze week tussen Marokko en de Polisario, mengt buurland Algerije zich ook in het conflict. Algerije is een bondgenoot van de onafhankelijkheidsbeweging.

De Algerijnse generaal Said Changriha van het Nationale Volksleger (ANP) zegt in een bespreking met het ministerie van Landsverdediging dat de nationale grenzen een rode lijn zijn. Hij zegt erbij dat het met name geldt voor de grenzen in het zuidwesten, zuidoosten en westen. Verder zegt hij dat ze waakzaam moeten blijven.

De bespreking werd uitgezonden op de nationale televisiezender en gebeurde vlak na de militaire actie van het Marokkaanse leger in bufferzone Guerguerat. De zone werd door aanhangers van de Polisario bezet. Vrije verkeer en handel tussen Marokko en Mauritanië werd daardoor onmogelijk gemaakt.

De waarschuwing van Algerije lijkt vooral gericht te zijn op het koninkrijk. Tijdens de bespreking werd ook een beroep gedaan op de media en overheidsinstellingen van het land om alert te zijn op gevaren en bedreigingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team