Zoeken

Algeciras verwacht spoedige hervatting zeeverbinding met Marokko

21 maart 2022 - 19:00 - Wereld

©

Gerardo Landaluce, de voorzitter van de havenautoriteit van de baai van Algeciras, hoopt dat de toenadering tussen Spanje en Marokko ervoor zal zorgen dat het passagiersvervoer over zee met Tanger Med nu snel hervat zal kunnen worden.

Volgens Landaluce luidt de verklaring van de Spaanse regering het begin in van een nieuwe fase in de bilaterale betrekkingen met Marokko, zowel op diplomatiek als op economisch gebied. De overeenkomst is ook goed nieuws voor de haven, die kan nu eindelijk het passagiersvervoer over zee met Tanger Med hervatten.

Lees ook: Derde jaar zonder Marhaba wordt "fataal" voor Algeciras

"We hopen dat de verklaring spoedig zal worden geconcretiseerd, aangezien het passagiersvervoer over zee nu reeds twee jaar stil ligt. We hopen dat alles zo snel mogelijk weer normaal wordt," zegt hij.

Lees ook: Algeciras eist hervatting zeeverbindingen met Marokko

Marokko heeft het passagiersvervoer over zee met Spanje sinds het begin van de coronacrisis opgeschort om de verspreiding van het virus te beperken. De afgelopen twee jaar kon de operatie Marhaba voor wereld-Marokkanen niet doorgaan, waardoor meerdere scheepvaartmaatschappijen en bedrijven die diensten verlenen in de havens van Algeciras en Tarifa, failliet zijn gegaan. De laatste editie van de zomeroperatie vond plaats in 2019 en zorgde ervoor dat meer dan drie miljoen Marokkanen die in Europa wonen, naar Marokko reisden via de Spaanse havens om er hun zomervakantie door te brengen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team