Zoeken

Alcohol in Coca Cola: niet in Marokko?

3 juli 2012 - 17:00 - Marokko

©

Coca Cola Marokko meldt in een verklaring aan onze Franse versie Bladi.net, dat er geen ethanol aanwezig is in de Coca Cola flessen verkocht in Marokko, in tegenstelling tot wat het Nationaal Consumenten Instituut beweert.

"Al onze producten in Marokko zijn goedgekeurd en conform aan de reglementeringen van de Marokkaanse ministeries van Gezondheid en Landbouw", aldus Coca Cola Marokko in haar verklaring. "Al onze dranken zijn niet-alcoholische producten en alcohol is in geen geval een gebruikte ingrediënt."

"Producten van Coca-Cola worden vervaardigd en verkocht in alle islamitische landen. Deze producten zijn goedgekeurd door de bevoegde autoriteiten van verschillende landen, zoals Saoedi-Arabië, Maleisië, Indonesië, Turkije en andere islamitische landen, waaronder Marokko."

Gecontacteerd door Bladi.net, legde Coca Cola Marokko uit dat het geconcentreerde recept van de frisdrank uit het buitenland komt, maar dat alle andere ingrediënten in Marokko worden geproduceerd.

Een studie van het Nationaal Consumenten Instituut van vorige week, meldt de aanwezigheid van ongeveer 10 mg alcohol per liter Coca Cola.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team