Zoeken

Al-Jazeera journalist beschuldigt Marokko van hacken telefoon

4 januari 2022 - 18:30 - Wereld

©

Al-Jazeera journalist Jamal Rayyan, bekend om zijn kritiek op Marokko, beschuldigt het koninkrijk van pogingen om zijn telefoon te hacken.

"Dringend. Als gevolg van kritiek op de normalisatie, proberen het Marokkaanse regime, de Emiraten en de zionistische entiteit, mijn telefoon momenteel binnen te dringen. Die zal dus worden afgesloten en een andere telefoon en een nieuw nummer zullen worden gebruikt," schrijft de journalist in een bericht op zijn Twitter-account.

Lees ook: Pegasus-affaire: Israël verwerpt beschuldigingen van spionage door Marokko

In een andere Tweet zegt Jamal Rayyan dat de Twitter-administratie hem een waarschuwing heeft gestuurd over een poging om zijn account te stelen. "Waar komt deze dief vandaan? Van Marokko, de Emiraten of de Zionistische entiteit die gewend is Palestijns land te stelen? Wegens mijn kritiek op de normalisatie worden nog steeds rapporten opgesteld door het Marokkaanse regime, de Emiraten en de Zionistische entiteit en wordt mijn account regelmatig gesignaleerd, maar de Twitter-administratie verwerpt deze klachten. Dank aan de Twitter-administratie voor het opkomen voor de waarheid, en dank voor uw steun voor deze account," schreef hij.

Lees ook: Algerije reageert op nieuws over spionage door Marokko

Jamal Rayyan is één van de bekendste tegenstanders van de normalisering van de diplomatieke betrekkingen tussen Marokko en Israël.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team