Zoeken

Al Hoceima: 2M aangeklaagd voor niet betalen huur

18 oktober 2020 - 14:00 - Cultuur

©

Televisiezender 2M wordt aangeklaagd door de verhuurder van hun hoofdkantoor in Al Hoceima. De eigenaar zegt dat hij zeven maanden geen huur heeft ontvangen. De eerste hoorzitting vindt op 28 oktober plaats.

De omroep zou de huur van januari tot juli niet hebben betaald, waardoor er een bedrag van 105.000 dirham openstaat, meldt het dagblad Assabah. Eigenaar Ahmed Talhaoui heeft geprobeerd om dit geschil onderling te regelen, maar dat heeft niet geholpen. Het management van de zender weigert te betalen.

De eigenaar verhuurde drie appartementen aan 2M. Volgens hem werden deze slecht onderhouden. In de huurovereenkomst staat dat de appartementen in dezelfde staat moeten zijn zoals bij de levering. Dit is dus niet gebeurd.

Het dagblad geeft aan dat 2M in financiële noodweer verkeert. Het Rekenkamer publiceerde vorige maand nog een rapport over de financiële situatie van 2M. Daar kwam naar voren dat de omroep de afgelopen tien jaar alleen maar verlies heeft geleden. De huur van lokale kantoren wordt niet betaald.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team