Zoeken

Al Aroui: menselijke beenderen gevonden in terroristen-schuilplaats

31 december 2022 - 15:00 - Marokko

©

De Marokkaanse politiediensten BNPJ en DGST hebben een begraafplaats ontdekt met menselijke beenderen in de ruïnes van een verlaten huis in Boukhnouz, nabij de stad Al Aroui.

De gerechtelijke politie (BNPJ) heeft woensdagochtend, in coördinatie met de inlichtingendienst (DGST) en onder toezicht van de procureur-generaal van de Koning bij het Hof van Beroep van Rabat, een begraafplaats gevonden met menselijke beenderen in de ruïnes van een verlaten huis in de regio Boukhnouz (voorstad van de stad Al Aroui). De woning werd door extremisten als schuilplaats gebruikt, schrijft Assabah.

Lees ook: Marokko wil bronnen voor financiering terrorisme droog leggen

In een gezamenlijk communiqué geven de twee politiediensten aan dat dankzij deskundige zoekacties in regio, overblijfselen van menselijke beenderen zijn gevonden, waarvan wordt vermoed dat zij verband houden met een moord die in 1999 is gepleegd. Het betreft een persoon die onder verdachte omstandigheden is verdwenen en die in verband wordt gebracht met extremistische en criminele motieven, aldus de verklaring.

Lees ook: Schedels en menselijke botten ontdekt op strand in Marokko

Deskundigen van de wetenschappelijke en technische politie hebben DNA-monsters genomen om ze te onderwerpen aan de nodige wetenschappelijke analyses, met als doel de identiteit van het slachtoffer vast te kunnen stellen.

Bladna.nl